Retraite voor vrouwen

 

Thuiskomen bij jezelf

 

een weekje voor jezelf in Umbrië,het groene hart van Italië

 

Heb jij behoefte aan een week zonder stress?

Wil je even alleen aan jezelf denken?

Wakker worden zonder enige verplichting?

Dat kan in het groene hart van Italië

 

Deze week is vooral bedoeld om te genieten van de rust en de stilte: het loslaten van alles wat je niet meer nodig hebt. Om te ademen, heerlijke geuren op te snuiven, genieten van lekker eten en op een ontspannen manier jezelf en anderen ontmoeten.


Er wordt in kleine groepjes gewerkt, zodat er makkelijker een veilige en vertrouwelijke sfeer ontstaat. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid. 


Kernwoorden zijn; uitrusten, loslaten, onthaasten, stil worden, bezinning, bewustwording, openheid, respect, eerlijkheid, vertrouwen, authenticiteit, helderheid, verbinding, verdieping, healing, genieten, vitaal en vrolijk.


Deze week zijn we op la Bianchina, een krachtige en energetische lichtplek. Alles gebeurt hier vanuit rust. Dit kan je helpen om je te focussen op wat jij nodig hebt om jezelf weer op te laden en om in contact te komen met je innerlijke bron.


Programma

 

Omdat we er in la Bianchina vanuit gaan dat ieder mens uniek is en elke groep mensen unieke mogelijkheden creëert bied ik geen vast programma aan. Door op deze manier samen te zijn, leren we naar onze innerlijke behoeftes te luisteren. Wanneer je dat wilt, kan je deze behoeften verwoorden en in daden omzetten; leven.

 

Om de weg terug te vinden naar jezelf kunnen we onder andere gebruikmaken van ademhaling- en mindfulness oefeningen, meditaties, schilderen, kleien, dans, massage, koken, wandelingen in de natuur, zwemmen en onze dieren. Hierdoor gaan we langzaam meer in de verstilling. Als we bij de stilte aangekomen zijn, gaan we ontdekken hoe we ons authentieke zelf deel van ons leven kunnen laten uitmaken, ook als we straks weer terugkeren naar ons dagelijks leven.

 

Om je behoeftes te horen, heb je rust, stilte en ruimte nodig. Deze drie elementen vormen de basis van Thuiskomen bij jezelf. Humor, tranen en tijd helpen ons om in contact te komen met onszelf. In onze ontmoeting zal hier alle ruimte voor zijn.

 

De begeleiding van de retraite is in handen van Jolanda van Dijk.

 

Maaltijden


De Italiaanse gastheer en kok in deze dagen is Nazzaro Maggi. Hij bereidt de maaltijden volgens de Slow Food principes. Om dit nog eens extra te benadrukken, gebruikt hij zoveel mogelijk producten van eigen bodem. En wanneer het weer het toelaat, bereidt hij onze maaltijden op de houtkachel buiten wat een ongekende smaak aan het eten geeft.

De basis van de maaltijden is vegetarisch. In overleg kan er, tegen een meerprijs, ook vis en vlees gegeten worden.

 

Wanneer?


Deze retraite vindt op afspraak plaats in de periode van juni tot en met september.

 

Wil je weten hoe anderen vrouwen deze retraite ervaren hebben dan verwijs ik je naar ons gastenboek.

 

Klik hier voor algemene informatie

 

We hopen je een benvenuto 'welkom' te geven op la Bianchina,

 

Jolanda en Nazzaro