Nazzaro Maggi

 

is de Italiaanse gastheer en kok van la Bianchina. Hij is zo’n 30 jaar geleden toevallig in Umbrië terechtgekomen. Zonder geld, maar met veel energie, is hij begonnen de bouwval la Bianchinaop te knappen met materialen die hij om en in het huis vond of bij elkaar scharrelde in de omgeving. Om te overleven had hij schapen en maakte hij kaas. In deze jaren heeft hij geleerd om op verschillende gebieden met weinig veel te doen. Deze kennis wil hij graag met anderen delen.
Nazzaro kookt al volgens de richtlijnen van Slow Food lang voordat deze organisatie het levenslicht zag. Hij kookt vegetarisch voor ons, maar tegen een kleine meer prijs wil hij ook vlees op het menu zetten.

 

 

Jolanda van Dijk

 

nam in 2000 de uitdaging aan om Nederland achter zich te laten en op la Bianchina te gaan wonen. Zij verdiepte zich in de natuurlijke landbouw op kleine schaal en begon een uitgebreide moestuin met planten en wilde kruiden.

 

Meer dan 10 jaar woon ik nu in la Bianchina. Het leven in de natuur is een grote leerschool voor mij. Ik heb in deze jaren geleerd om met de natuurkrachten mee te werken, om mezelf te gronden, om mijn energie te laten stromen en om meer in contact te staan met de kosmos. Ook leerde ik om te genieten van alles wat er om mij heen gebeurt én om in de verbinding met de natuur en anderen te komen, ik eerst naar mezelf moet luisteren.
In mijn werk met andere gebruik ik deze ervaringen. Ik benader mensen op een persoonlijke en intuïtieve manier. In mijn werk nemen adem, stiltes en spel een belangrijke plaats in. Ik werk met lichaam, stem, muziek en de natuur.
Mijn opleiding is begonnen in het theater waar ik vooral gewerkt heb met lichaamstaal, dans- en stemexpressie.

 

In juni 2014 is ze afgestudeerd aan de vier-jarige opleiding holistisch counselor aan de Laughing Trees College in Italië met haar these Chaos Kosmos, die als onderwerp heeft hoe we ons dualistisch denken los kunnen laten en weer in contact kunnen komen met de kosmische energieën. Daarnaast bestudeert ze Geweldloze communicatie bij onder andere Marianne Göthlin en Jorge Rubio-Vollert, leerlingen van Marshall B. Rosenberg, de grondlegger van de Geweldloze Communicatie.

 

Jolanda is van huis uit actrice, regisseuse en theaterdocente. In haar theatervoorstellingen werkt zij vanuit de interactie tussen muziek, stem, beweging en beeld. Deze interactie gebruikt zij ook in haar trainingen. Jolanda heeft onder andere gewerkt met het Roy Hart Theatre, Odin Teatret, Lee Strasberg Institute in Los Angeles en Ida Kelerova. In 1979 is zij begonnen met T’ai Chi bij Franklin Lafour en heeft zij de spontane beweging bestudeerd bij Dr. Chen.

 

De ervaringen in het theater en het leven in de natuur breng ze samen en verdiept ze in haar werk als holistisch counselor, de training geweldloze communicatie en in haar mindfulness programma en retraites in la Bianchina. Jolanda benadert mensen op een persoonlijke en intuïtieve manier.

 

 

Overige bewoners van la Bianchina

 

Naast dat la Bianchina huisvesting geeft aan ontelbare dieren in de vrije natuur, wonen hier ook Mora, het paard, twee ezelinnetjes Dorrie en Chakira met hun twee zoontjes, Mustafa en Babur, Ali, de hond, Miral, Charlot, Leonida,Nora en Shiva, de vijf katten en negen schapen met hun lammetjes. Ook zij genieten volop van de rust en al het lekkers in onze omgeving.

 

 

Algemene informatie

 

Wij willen u er aan herinneren dat de verschillende mogelijkheden voor een verblijf in la Bianchina nooit gelijktijdig plaatsvinden. Zo kan iedereen zich hier op zijn/haar gemak voelen.

Wij spreken Italiaans, Nederlands, Engels en een beetje Duits.

 

Wij hopen u op een dag te mogen verwelkomen.

 

Jolanda van Dijk en Nazzaro Maggi