Tornare essere uomo - kerels onder elkaar

 

2 - 9 februari of 5 – 12 oktober 2013

 

La Bianchina biedt speciaal voor de moderne man van vandaag een week terug naar de essentie van het leven. Deze week in de natuur geeft je de mogelijkheid om je eigen mannelijke identiteit in balans te brengen en te versterken.

 

Stel je voor: een week lang geen smartphone, geen zeurende zakenrelaties, een week zonder je auto, zonder automatenkoffie en zonder opgewarmde kant-en-klaarmaaltijden. In plaats daarvan: een week ruig Umbrië, hout hakken, een schapenstal ontwerpen en bouwen – die bestand moet zijn tegen een aanval van de wolven – en daarna een glas wijn en heerlijk Italiaans eten van de houtoven.

 

Het all-in programma staat onder leiding van de self made man Nazzaro Maggi, schaapherder, olijvenboer en dertig jaar ervaring met het harde leven in ruraal Umbrië.

 

Hard werk, zelfvoorzienend zijn, én genieten van al het lekkers uit de natuur.

Het echte Italiaanse buitenleven, gelardeerd met al het goede wat deze streek te bieden heeft: everzwijn, olijfolie, truffels, pecorino, echte salami, daadwerkelijk lekkere koffie en fantastische wijn. Want naast hard werken, is het goed praten en eten in de fantastische woonkeuken met open haard op la Bianchina. Keer na een week in het wild weer geïnspireerd terug naar huis.

 

Programma

 

Zaterdag: aankomst op la Bianchina, waar Nazzaro een heerlijk welkomstdiner zal verzorgen.

 

Zondag: uitslapen en acclimatiseren. Een heerlijke dag om uit te rusten, thuis te vergeten, de omgeving te verkennen en om het programma van de week gezamenlijk door te nemen. 's Avonds gezamenlijk avondeten maken.

 

Vaste punten in het programma zijn elke ochtend, na een stevig ontbijt, naar buiten om dat te doen wat er gedaan moet worden, zoals hout hakken en verzamelen om de kachels te laten branden om straks de camino aan te maken en te kunnen koken. Daarna gaan we aan het project werken wat we zondag besproken hebben.

 

Dit kan zijn:

 

De dagen worden op ons land doorgebracht. We zullen la Bianchina alleen verlaten als we gaan wijnproeven bij de buren Renato, Angelo en Fiorella en vrijdagavond voor het afscheidsdiner da Angelino e Peppa - een begrip in Umbrie - waar onder andere in alle overdaad everzwijn wordt geserveerd.

 

En zaterdagochtend vroeg terug met de bus naar Orvieto.

 

Wanneer?

 

Tornare essere uomo wordt jaarlijks georganiseerd van oktober tot april. De eerstvolgende is van 2 - 9 februari 2013.of 5 – 12 oktober 2013

Het is echter ook mogelijk op een andere datum met een groep vrienden te komen.

 

Kosten

 

De prijs voor deze workshop bedraagt 550 euro* en is inclusief 7 overnachtingen, alle dagen ontbijt, lunch en diner, thee, koffie, bronwater, wijn en de laatste avond typische umbrische eten bij Angelino & Peppa in hun taverne en is exclusief reiskosten.

 

* Inschrijvingen voor 6 januari 2013 ontvangen 10 % korting

** Elke deelnemer die iemand meeneemt, krijgt 10% korting op de cursus.
***Het is ook mogelijk om op een andere datum met een eigen groep te komen. 


Wil je deze informatie doorgeven aan eventuele belangstellenden?

Bij voorbaat dank en ik hoop je een benvenuto te geven op la Bianchina,

 

Ciao Nazzaro