Olijven plukken

 

Ieder jaar in november wanneer de olijven rijp zijn, gaat het feest van het oogsten beginnen.

 

Wilt u al in oktober komen om mee te helpen met de voorbereiding dan kan dit ook.

 

U kunt, alleen of met een gezelschap, dit geweldige evenement meemaken en helpen bij het plukken van de olijven, gevolgd door een bezoek aan de frantoia, de plaats waar de olijven worden geperst. Hier kunt u het volledige proces van het persen van de olijven volgen en het resultaat van het plukken en persen ter plaatse proeven onder het genot van een open haard vuur tezamen met een bruschetta. Dit is in de open haard geroosterd brood uit Umbrië, ingesmeerd met knoflook en overgoten met de net geperste olie.

 

Tevens geniet u iedere dag bij zowel de lunch als het diner van een traditionele Italiaanse maaltijd. Een speciale Italiaanse kok is iedere dag aanwezig om u te laten genieten van de Italiaanse keuken.

 

Voor de deelname betaalt u slechts de reis en de helft van de huur van een kamer vanaf 15,00 euro per persoon per dag voor een gedeelde kamer.

 

De kosten van het ontbijt, de Italiaanse lunch en diner zijn voor rekening van la Bianchina. Uiteraard dient u overdag in de olijfgaard te werken, maar ik kan u garanderen dat het een geweldige ervaring is.

 

Mocht u een dag niet willen werken, maar lekker de omgeving gaan verkennen of iets anders doen, dan kan dat ook. U betaalt dan de normale huurprijs van de kamer (vanaf 30 euro per persoon) en u kunt kiezen of u dan tegen aangepaste betaling wilt deelnemen aan de maaltijden.

 

We hopen u een ‘benvenuto’ (welkom) te geven in  la Bianchina,

 

Jolanda en Nazzaro