Hoe we hier leven

 

La Bianchina ligt op vijfhonderd meter hoogte in de uitlopers van Monte Peglia. Het uitzicht is er fenomenaal en uniek. Rondom ligt vijftien hectare eigen grond. Daarop staan, naast diverse soorten fruitbomen, zo’n tweehonderd, merendeels eeuwenoude olijfbomen.

 

Ons streven is om zoveel mogelijk van ons eigen land (autonoom) te leven. Zo maken we zelf olijven in en produceren daarnaast behalve olijfolie ook jams van de oogst van onze fruitbomen. We onderhouden een moestuin, hebben een eigen waterbron en bakken zelf lekker vers brood. In de nabije toekomst gaan we bovendien weer onze eigen schapenkaas maken. Jaarlijks bieden we onze buren een helpende hand bij het maken van hun overheerlijke wijn.

 

Bij het onderhouden van ons bos, de fruitbomen en het land verzamelen we hout. Dit gebruiken we om te stoken en te koken. Ook in de zomer koken we buiten op een houtfornuis, wat een heel eigen smaak aan de gerechten geeft. We bakken brood en pizza’s in een originele houtoven.

 

Omdat la Bianchina op kalkgrond ligt, is het een waar paradijs voor vele kruiden. Enkele voorbeelden van hier in het wild voorkomende kruiden zijn: lavendel, rozemarijn, hysop, sint janskruid, goudsbloem, koningskaars, bernagie, venkel en klaproos. Deze verwerken we in kruidenoliën, tincturen en crèmes. Ook worden ze gedroogd voor het samenstellen van diverse soorten thee.

 

Het is mogelijk om deze producten bij ons te kopen, waarbij we willen benadrukken dat al onze producten biologisch of biologisch-dynamisch zijn en met het grootste respect voor de natuur zijn gekweekt en vervaardigd. We gebruiken zoveel mogelijk wilde kruiden die op ons land groeien.