De directe omgeving van la Bianchina

 

De raamvensters van la Bianchina veranderen de hele dag door van kleur en licht. Van hieruit ziet u een prachtig vergezicht waaraan elk schilderij, hoe knap ook geschilderd, niet kan concurreren. Het is daarom moeilijk om er genoeg van te krijgen. Maar het is zonde om uw hele dag binnen door te brengen, want ook buiten is er veel te zien.

 

Rondom het huis ligt 15 hectare eigen grond. Daarop staan, naast diverse soorten fruitbomen, zo’n tweehonderd eeuwenoude olijfbomen. Daarom heeft u alle ruimte om uw eigen plekje te creëren waar u uw boek kunt lezen of uw schilderij kunt maken of gewoon heerlijk kunt genieten van het uitzicht.

 

Maar u kunt er ook volop spelletjes doen met uw kinderen of heerlijke avontuurlijke wandelingen en fietstochten maken. Wellicht wacht u dan een verrassende ontmoeting met een everzwijn, hert, vos of roofvogel.

 

Daarna kunt u heerlijk uitrusten en een picknick houden bij een van de vele, prachtige waterstroompjes, hoewel deze vaak niet zo gemakkelijk te bereiken zijn.

 

Er zijn ook bewegwijzerde tochten voor MTB en wandelaars (zie bijvoorbeeld Wandelen in Umbrie van Ineke Lindijer & Giuseppe Bambini) of tochten met een plaatselijke gids (tegen betaling). Zie de film op deze website.