Olijfolie la Bianchina

 

Jaren geleden hebben Nazzaro en Jolanda met liefde het onderhoud van de eeuwenoude olijfboomgaard op zich genomen. Zij verzorgen de bomen op een natuurlijke wijze. Hierbij maken zij gebruik van de stand van sterren en maan zodat er gesnoeid wordt op het moment dat de bomen daar het minst onder te lijden hebben, ze laten hun dieren grazen in de olijfboomgaard zodat deze schoon blijft en tegelijkertijd op een natuurlijke manier bemest wordt. De bomen worden niet behandeld met bestrijdingsmiddelen of bewaterd in de droogte periode. Hierdoor ontstaan er sterke gezonde bomen die zich op eigen kracht ontwikkelen en die beter bestand zijn tegen ziektes. Deze eigenschap vind je terug in de vrucht.

 

Rond november als de olijven rijp zijn worden ze met de hand geplukt. Op deze manier beschadig je de olijven niet en gaan er geen belangrijke inhoudsstoffen verloren. Ook bij het oogsten wordt rekening gehouden met de stand van sterren en maan waardoor wij een biologisch dynamisch product krijgen. De olijven worden niet gemengd met olijven van andere boomgaarden waardoor wij een hoge kwaliteit olie kunnen garanderen.

 

Olijfolie als medicijn

 

Door de hoge kwaliteit van onze olijfolie werkt deze o.a. cholesterolverlagend, anti-oxiderend, bloeddrukverlagend, helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen. Preventief werkt hij o.a. voor hart- en vaatziekten, trombose, aderverkalking, kanker (vooral prostaat- en borstkanker) en maagzweer.

De olijfboom is een ‘allround boom’. Dit betekent dat alles aan deze boom een bijzondere kracht heeft. Naast de olijfolie zijn er de olijven én de olijfbladeren.

 

Olijfbladeren

 

Hieraan wordt grote genezende waarde toegekend. De natuurgenezer Franklin Lafour is een medicijn van olijfbladeren, afkomstig uit de olijfboomgaard van la Bianchina aan het ontwikkelen.

Op dit moment kunt u bij ons olijfbladeren bestellen om als kruidenthee te gebruiken en olijfbladtinctuur.

 

Medicinale oliën, tincturen en kruidenthee


Omdat la Bianchina op kalkgrond ligt, is het een waar paradijs voor vele kruiden. Deze verwerken we in kruidenoliën en tincturen. Ook drogen we kruiden voor het samenstellen van diverse soorten thee.

Doordat onze producten biologisch of biologisch-dynamisch zijn en met het grootste respect voor de natuur zijn gekweekt en vervaardigd hebben ze een genezende werking.

 

Enkele voorbeelden van hier in het wild voorkomende kruiden zijn: lavendel, rozemarijn, hysop, sint janskruid, goudsbloem, koningskaars, bernagie, venkel en klaproos.

 

Diverse crèmes

 

Olijfolie is erg goed voor onze huid en daardoor maken we diverse crèmes op basis van onze olijfolie en kruiden.

 

Het is mogelijk om deze producten bij ons te kopen.

Doordat Nazzaro dertig jaar geleden begonnen is om voor de boerderij en het land te zorgen, durven we met stelligheid te beweren, dat het land hier nog nooit gif gezien heeft en onze producten absoluut biologisch zijn. We zullen er alles aandoen om dit zo te behouden.