Zes dagen in en met de natuur

 

Je Natuur Leven

 

Een ongewone mindfull wandelvakantie in Italië

periode mei - oktober

Je Natuur Leven is een uitdagende wandelvakantie in het groene hart van Italië o.l.v. Jolanda van Dijk


Ik ga er vanuit dat ieder mens uniek is en iedere groep uniek is. Deze gedachte wordt zeker waar gemaakt in de wandelvakantie Je Natuur Leven. Nog nooit is deze mindfull vakantie enigszins hetzelfde geweest. Elke groep heeft een duidelijke stempel gedrukt op het verloop van deze wandelvakantie. Hoe kan dit ook anders als je je eigen natuur wilt gaan leven. Dus wat meer van deze vakantie te zeggen dan de hierop volgende uitgangspunten die ik heb…


We gaan zes dagen lopend de ruige bossen van Umbrië doorkruisen, vol holistische avonturen en mindfull ervaringen. We staan 's ochtends voor zonsopgang op om de chi energie in ons op te nemen en het spektakel van de zonsopgang mee te maken. Dit is onze basis voor de hele dag. Regelmatig krijg ik reacties van “Zo vroeg!” Maar wanneer je dit één keer gedaan hebt, kijk je alweer uit naar de volgende.


Na het ontbijt trekken we door de bossen, de olijfboomgaard en gaan we de velden op waar we contact maken met zon, wind, wolken, aarde, bomen, geuren en wie weet wat nog meer.  We gaan onze oerkracht herontdekken door diep door te dringen in de ruige bossen die vol verrassingen zijn. We leren om weer wezenlijk contact te maken met moeder Aarde en te vertrouwen op onze voeten. We herontdekken de vitaliteit van de levengevende energie van onze adem. Al spelende met deze elementen geven we ons over aan onze interne bewegingsstroom en laten we ons verrassen door nieuwe of vergeten impulsen.

 

In de loop van de middag komen we terug in la Bianchina waar Nazzaro op ons wacht met een welverdiende lunch. Na de lunch houden we siësta. Aan het einde van de middag komen we weer bij elkaar om onze beleving creatief vorm te geven. Het doel hiervan is om je belevingen niet te laten verwateren maar om deze grond te geven. Het is absoluut niet de bedoeling dat er mooie kunstwerken gemaakt moeten worden. Je hebt hier dus ook geen enkele ervaring voor nodig.

 

Doel


Ons doel is om te ontdekking dat je veel meer kan dan je denkt wanneer je niet alleen je hoofd gebruikt maar ook gaat luisteren naar je lichaam. We gaan inzien dat je zelf je eigen situaties creëert en dat humor een grote hulp is op je pad.
Mijn streven is dat je deze ervaringen mee naar huis kan nemen. Gedurende de week wordt hier ruimschoots aandacht aan gegeven.

 

De groep

 

De groep bestaat uit maximaal 6 personen zodat er persoonlijke aandacht is, jouw behoeften wordt gehoord en deze deel wordt van het geheel. We bieden je ook de mogelijkheid om je eigen groep samen te stellen op een eigen datum die kan bestaan uit familie, vrienden of collega’s.

 

Geschikt voor


Je Natuur Leven is voor jou geschikt als je meer uit je vakantie wilt halen, als je geen zin meer hebt om je te laten leiden door opgelegde ideeën of angsten maar weer contact wil maken met je natuurlijke kracht, wilt luisteren naar jezelf en je omgeving, wilt wortelen in je ‘Zijn’, kortom je natuur wilt leven en dit wilt ervaren in de natuur.


Begeleiding


Deze ontmoeting staat onder leiding van Jolanda van Dijk, mindfulness beoefenaarster, holistisch counselor, coach en natuurliefhebster, wonend op La Bianchina in Umbrië. Zij heeft een uitgebreide kennis van de omgeving. Jolanda is gediplomeerd holistische counselor en coach. Ze werkt voornamelijk met mensen in en met de natuur.

 

La Bianchina


Onze thuisbasis is la Bianchina. La Bianchina ligt op krachtlijnen van het groene hart van Italië. In dit natuurgebied hoor je de stilte en voel je de kracht van de natuur, die wij erkennen als een groot leermeester. Dit maakt La Bianchina de uitgelezen plek voor deze Mindfull vakantie.


Deze manier van zijn wordt ook positief ervaren door Hoog Sensitieve Personen.


Klik op de linken voor diverse reacties en een reisverslag na een week Je Natuur Leven met mij.


Kernwoorden: natuur & spiritualiteit, energiewerk, beleving, transformatie, jezelf mogen zijn, meditatie, mindfulness, verbinding, ceremonies, vitaal en vrolijk, creatieve expressie.


Klik hier voor algemene informatie

 

We hopen je een‘benvenuto’ (welkom) te geven in la Bianchina,

 

Jolanda en Nazzaro