Wat is mindfulness ?

 

Mindfulness betekent je aandacht doelbewust richten op de ervaring van dit moment, zonder erover te oordelen. Het is een manier van ´zijn´ waarbij je open en bewust in het leven staat. Dit is niet eenvoudig want ons hoofd is vaak ergens anders dan waar ons lichaam zich bevindt waardoor we niet in het NU zijn. Het unieke van iedere ervaring gaat daardoor vaak aan ons voorbij. Het is een diepgaande, praktische en effectieve manier om anders te leren omgaan met de dagelijkse stress en om meer balans en helderheid in je leven te ontwikkelen. Het helpt je om thuis te komen bij jezelf en meer aanwezig te zijn in je eigen leven. Mindfulness leert je om op een bewuste manier met stress, spanning en pijn om te gaan. Enerzijds leer je om ruimte te geven aan vervelende gevoelens en anderzijds oefen je om meer met je aandacht in het moment te zijn waardoor je makkelijker kunt loslaten.

 

De verschillende ontmoetingen die ik in la Bianchina organiseren hebben als basis mindfulness. In onze ontmoetingen leer je om bewust te worden wanneer je in het moment leeft en wanneer niet, én om onze kritische stem regelmatig vrijaf te geven of om naar deze te luisteren zonder ons er mee te identificeren. We gaan ons bewust worden van hoe loop, sta en zit ik. Hoe praat, slaap en eet ik én hoe snel trap ik weer in mijn oude valkuilen en hoe ga ik hier mee om. En dit allemaal op een ontspannen manier door te accepteren wat er op dit moment leeft.
Ik laat de mensen hier op adem komen en uit het moeten gaan. Door je gewaar te worden van je behoeften, daar bij stil te staan en deze voor jezelf en anderen te verwoorden, wordt je eerlijker tegenover jezelf en de ander. Je kunt hierdoor meer je wezenlijke zelf gaan leven.

 

Omdat ieder mens uniek is, is iedere groep uniek en heeft zijn eigen behoeften op dit moment. Daarom is het programma ook flexibel wat ik aanbiedt. Het groeit mee met de behoeften van de groep. Daardoor heeft iedere groep zijn eigen unieke programma. Dit zelfde geldt voor de individuele ontmoetingen.

 

Doordat la Bianchina door de natuur is opgenomen, speelt de natuur een grote rol in je verblijf hier. Het is beter om te zeggen dat de natuur onze eigenlijke leermeester is in de dagen die je hier doorbrengt en hopelijk ook daarna.

 

We hebben een programma samengesteld met verschillende manieren van werken aan een open en bewust leven. Zo kun je kiezen welke benadering het beste bij je past op dit moment in je leven.

 

We hopen je een ‘benvenuto’ (welkom) te geven op la Bianchina,

 

Jolanda en Nazzaro