Jolanda van Dijk

 

Jolanda nam in 2000 de uitdaging aan om Nederland achter zich te laten en op la Bianchina te gaan wonen, Ze bestudeert hier de mogelijkheid om op een natuurlijke manier planten en bomen te laten groeien. Daarnaast verzorgt ze de moestuin met wilde planten en kruiden.

 

In juni 2014 is ze afgestudeerd aan de vier-jarige opleiding holistisch counselor aan de Laughing Trees College in Italië met haar these Chaos Kosmos, die als onderwerp heeft hoe we bewust kunnen worden van ons dualistisch denken en deze los kunnen laten om weer in contact te kunnen komen met de kosmische energieën.

Ze studeert sinds 2010 Geweldloze communicatie en volgt sinds 2016 de training Mediate Your Life. Haar docenten zijn onder andere Marianne Göthlin, Jorge Rubio-Vollert, John Kinyon, Ike Lasater, Ania Mills en Tomasz Baginskerlingen, leerlingen van Marshall B. Rosenberg, de grondlegger van de Geweldloze Communicatie. In 2015 heeft ze Transforming Medicine (individueel) bij Dr. R. Dahlke gestudeerd, o.a. de schrijver van De zin van ziekzijn.

 

Jolanda is begonnen als actrice, regisseuse en lerares in het theater waar ze vooral werkte met lichaamstaal en de interactie tussen muziek, stem, beweging en beelden.

Ze heeft onder andere gewerkt met het Roy Hart Theatre, Odin Teatret, Lee Strasberg Institute in Los Angeles, Ida Kelerova en de Como Brothers. In 1979 is zij begonnen met T’ai Chi bij Franklin Lafour en heeft zij de spontane beweging bestudeerd bij Dr. Chen. Jolanda benadert mensen op een persoonlijke en intuïtieve manier.

 

Meer dan 10 jaar woon ik nu op la Bianchina. Het leven in de natuur is een grote leerschool voor me. Ik heb in deze jaren geleerd om met de natuurkrachten mee te werken, om mezelf te gronden, om mijn energie te laten stromen en om in contact te staan met de kosmos. Ook leerde ik om te genieten van alles wat er om me heen gebeurt én om in de verbinding met de natuur en anderen te komen, ik eerst naar mezelf moet luisteren.

 

De basis van mijn werk berust op een speelse benadering van deze ervaringen die ik combineer met een natuurlijke lichamelijke bewustwording, beweging/adem/stem/stiltes en muziek.

 

Mijn opleiding is begonnen in het theater waar ik vooral gewerkt heb met lichaamstaal, dans- en stemexpressie. Deze ervaringen en het leven in de natuur breng ik samen en verdiep ik in mijn werk als holistisch counselor, als begeleidster van de retraites en de training geweldloze communicatie.

 

Je kunt in la Bianchina bij Jolanda naast de eenmalige of wekelijkse sessies, een intensieve holistische counseling en coaching retraite volgen van 5 tot 10 dagen. Daarnaast begeleid ze de vrouwenretraite Thuiskomen bij jezelf en de individuele retraite Time Out, de zes daagse wandel en mindfulness retraites Je Natuur Leven en de zes daagse stilte wandeling De Muziek van Stilte. Voor gezinnen en andere relatievormen die aan een betere communicatie binnen het gezin willen werken organiseert ze een speciale Samen je ware Natuur Leven.

 

Klik hier voor de diverse reacties na een Holistisch counseling met Jolanda van Dijk

 

Jolanda geeft vanuit la Bianchina online Holistische Counselings en Coaching met behulp van Skype of Face Time voor wie niet naar la Bianchina kan komen of wie na een ontmoeting in la Bianchina behoefte heeft aan een aanvullend gesprek. De duur van een gesprek is gemiddeld een uur tot anderhalf uur. De kosten hiervoor zijn 70 euro per gesprek.